BAABA

Bartek Weber - gitara, sampler 
Tomek Duda - saksofony, flet, sampler 
Piotr Zabrodzki - bas 
Jan Młynarski - perkusja 

Baaba powstała w roku 2000 z inicjatywy Bartosza Webera i po roku działalności kanapowej przerodziła się regularny koncertujący zespół zbierający świetne recenzje na festiwalach i w klubach w Polsce i Europie. Już od pierwszej swojej edycji (2001) grupa jest entuzjastycznie przyjmowana podczas koncertów w całej Polsce. W międzyczasie powstają koncertowy bootleg (Warszawa – Gdansk, 2003) oraz płyta z remiksami (Remixas Congas, 2004). Baaba koncertuje w Polsce i zagranicą (Anglia, Francja, Niemcy, Holandia, Belgia, Słowacja, Czechy, Rosja), zarówno w klubach, jak i podczas uznanych festiwali elektronicznych, jazzowych i innych (Fertilizer Festival, SKIF Festival, Sonic City Festival, Warsaw Summer Jazz Days, Astigmatic, Les Nuits Europeenes, Terra Polska, Unsound Festival, Off Festival).
 
Dyskografia: 
"Baaba" (Cpt. Sparky, 2000) 
"Con Gas" (Teeto, 2001) 
"Remixas Con Gas" (Lado ABC, 2004) 
"Poope Musique" (Lado ABC, 2006) 
"W Akwarium" (Lado ABC, 2008) 

"Disco Externo" (Lado ABC, 2010)

"Baaba Kulka" z Gabą Kulką (Mystic, 2011)

"The Wrong Vampire" (Lado ABC, 2012)

"Piastelsi EP" 7" z Gabrielą i Michałem (Lado ABC, 2013)

"EasterChristmas" (Lado ABC, 2014)

www.baaba.org 
www.myspace.com/baabapoopemusique